Kallelser

 
Idag fick vi våra första kallelser till lillebrors logoped och sjukgymnast, det känns så konstigt alltihop. Jag är ju själv inte så van vid att gå till olika läkarinstanser så det känns så surrealistiskt att vår två och en halv månad gamla son ska göra det. Men detta kommer numera vara en del av vårt liv och jag är så tacksam över att allt vi behöver hjälp med till honom finns under ett och samma tak. Det känns tryggare på något sätt och jag hoppas det gör det för barnen med.
 
 
Jag har försökt få tag på vår barnläkare hela dagen idag och det är inte det enklaste kan jag tala om, men vad är enkelt i dagens läge egentligen? I alla fall så är lillebror väldigt rosslig och svagt pipande i sina luftrör vilket är ganska kämpigt för honom ibland då han hostar och har sig på grund av det tjocka slemmet. Och näsan låter och har sig men varken näs sug eller något annat fungerar då det sitter längre in.
 
Detta framförde jag på BVC när jag var där sist men de har ingen som helst kunskap om något som involverar min son och det känns långt ifrån tryggt. Detta är något jag kommer framföra till vår barnläkare den dagen han ringer upp (har lämnat meddelande) för det är inte meningen att jag ska vara deras mentor i hur min sons diagnos fungerar, vad som är rätt eller fel osv.
 
Läkarbesöket på BVC gick för övrigt bra och han väger nu 5800gram och är 59 cm lång. Det går bra med vikten och maten nu sedan jag bytade från NAN till Semper lemolac. Magen har inte krånglat sedan dess och jag behöver inte ens ge han lactulose vilket är jätte skönt och definitivt bättre! Det enda med läkarbesöket som grämer mig lite är att han ville jag skulle komma på ett extra besök till honom  för att han tyckte lillebror hade tendens till att skela, vilket vår ögonspecialist på sjukhuset inte sagt något om när han gav klartecken att allt var ok. Så jag vet helt enkelt inte vad jag ska tro för det är inget jag kan lägga märke till mer än andra bebisar som skelar när de försöker fokusera på något i början. Han var ju för tusan bara 10 veckor när han tittade på honom...
 

Kommentera här: